UPHOLSTERY

Når jeg kjøpte Barockengelen satt det i bilen Peugeot-seten isteden for BMW seten men heldigvis fulgte originalsetene med bilen og jeg prøver nå å trekke om disse selv. En stor og litt vanskelig oppgave for en mann med 10 tommeltotter. Men jeg har også i løpet av årene oppdaget at hvis man har 3 hender og en Black & Decker så kommer man ganske langt her  i livet. Hvis man i tillegg har en sambo som er en kløpper på Zic-Zack Singer-maskinen så er man nesten i mål allerede, eller nesten i hvert fall. 

 Jeg meldte meg på en Møbeltapetseringskurs for å få ytterliggere råd og erfaring. Møbeltapetseringskurs bare fordi Salmakerkurs ikke er hverdagskost, ikke vokser de på trær, ikke er de billige og utdannelsen tar et par år. Livet er for kort for den slags kursing og dette er jo bare for hobbybruk og personlig utfordring, ikke til et levebrød. Jeg ba pent lov om å få ta med egen “stol” (leses bilsete)  for å siden ta saken i egne hender under veiledning av en utdannet møbeltapetserer.  Da var det bare å sette i gang å “strippe” setene men husk å ta bilder underveis, ettersom hukommelsen min oftest veksler mellom “Dementia Light” og “Dementia Heavy”. Et bilde kan si mer enn 1000 ord, og er til god hjelp når man restaurerer en gammel bil og ikke minst gamle bilseten.

 

 

Her har vi setene fra 1956 og de er i rimelig god stand tatt i betraktning at det er over 50 år siden de var nye.

Litt rustete, møkkete og støvete seten, men likevel mindre rust, møkk og støv på setene enn på meg som  nesten er jevngammel.

 

Her har førersete, ryggsete og sittepute, blitt strippet, overflat rust fjernet, fått et nytt lag med Hammerlite rett på rust (nesten som Rett-i-koppen på bilspråk)  og  påsydd ny sekkestrie. Av den gamle skumplasten i setene var bare igjen “skumplast-strø” så neste skritt blir å sette på ny skumplast. Ny målbestilt skumplast  fikk jeg innkjøpt fra “Sunde Søm og Skumplast Fabrikk AS” på Gan like ved Fetsund. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 I dag den 10.april 2011, da all snø og is i løpet av nesten en snau uke utrolig nok hadde smeltet, var det tid at ta ut “Engelen” i den 20 grader varme vårsolen. Deilig å komme ut av “hiet” og få kvitte seg med vinterkulda som sitter igjen i all interiør etter en råkald vinter i en innestengt garasje. En real lufting av bil og interiør altså.

 

 

 

 

 

 

Jeg bestemte meg også for å fjerne baksetet og oppdaget da at det i bilen har bodd en leieboer, hus-okkupant eller kanskje i dette tilfelle en “mus-okkupant” i løpet av den kalde vinteren. Stakkars mus, han klarte ikke vinteren i år, kanskje bare fordi jeg ikke hadde en jevn “lunk” på i garasjen denne vinteren. Pleier å ha det, men så lenge strømselkapene lar oss forbrukere få svi pga. av at selskapene tømte vannreservoarene for vann i fjor høst så må det jo være forbrukenes feil at det ikke regnet som spådd. Da man i tillegg driver en politikk hvor regjeringen vår subsidierer eksport av strøm for at siden kjøpe den tilbake til en dyrere pris, ja da skjer dessverre dette, både med mus og andre uheldige skattebetalere. 

 

      

   

           

 

 

   

 Det gamle interøret i brunt må byttes ut da den brune fargen ikke helt “blender inn” med den påtenkte røde skaien som skal være i både seter, dørpanel og hattehylle. Også listplater over og rundt  instrumentene og luken til hanskerommet er i brun farge, så  disse må også få ny hvit lakk (Alpine White) og er derfor demontert for framtidig omlakkering. Listplater i blikk under bakerste ventilasjonsvinduer og blikklistene mellom dørpanel og vinduer trenger også omlakkering.